Hello, hello, marzipanii mei minunați, care aveți atâta răbdare cu mine atunci când îmi ia jumătate de an să vă mai las ceva în scris!! Ei bine, am revenit!

Pe scurt, eu sunt ok, în autoizolare, acasă de 15 zile (de când s-a închis facultatea), am învățat să mai gătesc câte ceva, adică sunt o idee mai puțin paralelă decât eram înainte vis-a-vis de bucătăreală.

M-am consultat și cu voi și am pus împreună la cale o supercaliflagelistică listă de activități pe care le puteți desfășura în cadrul locuințelor voastre, pentru a face această perioadă să fie una de regăsire, liniștire, autodescoperire și dezvoltare personală.

Voi scrie două articole separate (altfel am petrece și eu și voi prea mult timp pentru a citi un articol și ne taxează tata Google pentru asta), așa că acesta este despre activități individuale, următorul va fi cu activități în cuplu/grup/familie.

Without further ado, let`s get this…indoor party started !!

Voi începe cu lucrurile super-clasice pe care le puteți face individual, fără a fi nevoie de o altă persoană care….să-ți numere genuflexiunile, de exemplu :D. Deși eu asta am făcut pe Facetime aseară cu Sasha. Nimic nu e imposibil!

activitati maria ilinca

SĂ ÎNCEAPĂ DISTRAAACȚIAAAAA. Acasă.

 1. Citește o carte de dezvoltare personală

Preferatele mele sunt: J.Keller – Atitudinea este totul, A.H.Cohen – Viața ca o țeapă, L.Bourbeau – Iubire iubire iubire – Puterea vindecării, M.B.Rosenberg – Comunicarea non-violentă, G.Chapman – Cele 5 limbaje ale iubirii, și muuuuulte altele. Let me know dacă aveți nevoie și de alte recomandări – am o tonă!

 1. Citește un super-duper thriller

Dacă vrei adrenalină și să îți pulseze inima afară din piept la finalul fiecărui capitol, nu ai cum să dai greș cu una dintre variantele următoare: P.Hawkins – Fata din tren, A.Christie – 10 negri mititiei, D. Bell – O simplă favoare și cam orice altceva din seria Agatha Christie.

 1. HARRY POTTER.

Niciodată nu e prea târziu să faci un maraton de HP sau orice alt film preferat (sau cărți!!), indiferent dacă le-ai vedea pentru a 2-a sau pentru a 13-a oară. NICIODATĂ. Potterhead for life!!!

 1. Sport

Suntem în epoca în care găsim orice pe internet, deci nu avem scuze când vine vorba de un stretching rapid dimineața, un work-out pentru fiecare grupă de mușchi sau chiar un full-body work-out. La cât mănânc în ultimele săptămâni, aș face bine să ma apuc și eu de treabă.

 1. Fi la zi cu temele și proiectele pentru școală/facultate.

Oh, eu ador partea asta. Poate sună puțin maso, dar….mie chiar îmi place să am chestii de făcut.

 1. Învață o limbă străină!

Nu zic să ajungi vorbitor fluent și nici să te apuci acum de limbaj științific, dar poate te-a încântat în copilărie ideea de a învăța coreană. Well, now it`s the good time to do it! Sunt multe aplicații care te ajută cu așa ceva, (ex. DuoLingo), așa că scoate un caiet și pune-te pe treabă!

 1. UN PUZZZZZZLEEEEEEE!!!!

Norocul vostru este că încă n-am ieșit din casă pentru provizii, dar să vedeți de nu dau eu spragere la secțiunea puzzle-uri și le iau pe toate. NU MAI SUBESTIMAȚI CALMUL PE CARE VI-L POATE OFERI UN PUZZLE!! Faceți puzzle-uri. Multe. Cu 1000 de piese!

 1. Curățenie

Well, în cazul în care nu ați luat deja fiecare sertar din casă la mână și nu l-ați pus într-o ordine perfectă…acum e momentul! Eu deja nu mai găsesc anumite chestii, deci…luați și lecitină înainte să vă apucați de treaba asta!

 1. Exersează-ți un nou talent

Sună foarte a clișeu, I know. Dar nu ți-ai dorit mereu să poți zdrăngăni la chitara aia din colțul sufrageriei? Sau poate vrei să înveți să pictezi natură moartă! Oricare ți-ar fi ideea, go!!! M-aș apuca de salsa. Sau de zumba. Și parcă aș vrea să învâț să mă machiez mai bine. Anyone else?

 1. Pictează TOT CE PRINZI!

Dacă nu aș fi zugrăvit recent toată casa într-un alb imaculat, serios de nu mă vedeați cățărată în mijlocul patului pictând pe tavan o scenă din Cartea Junglei. Acum o să mă rezum la a picta pe hârtie și pânză. Dar… cine știe când mă răzgândesc?:D

 1. Scrie un articol/o poveste

Una dintre voi mi-a scris astăzi că s-a apucat să scrie o carte, deci…noi ce mai așteptăm? Să ne dăm frâu liber imaginației și să vedem ce iese la final! Noul #challenge. Glumesc. Sau nu?!

 1. Încearcă o rețetă nouă (fără făină!!!)

Ține bine de provizii, dar fii creativ și vezi ce ai putea pregăti din alimentele pe care le ai în frigider și care poate… expiră curând! (lapte, ouă, fructe etc.)

 1. Fă-ți ordine în dulap(uri).

Scoate de acolo tot ce nu mai porți/nu-ți mai place și pune-le până la sfârșitul carantinei într-o debara. Dacă nu le simți lipsa, donează-le când lucrurile vor reveni la normal: sigur va fi nevoie!

 1. Începe un jurnal (Hannah Montana style)

Dacă nu ai avut unul în copilărie…acum ai timp să prinzi din urmă! Scrie ce gândești, ce planuri de viitor ai, ce îți propui pentru restul anului sau stabilește-ți un set de țeluri pentru următoarele săptămâni.

 1. Dă muzica tare și…shake that booty, girl!

La asta nu e nevoie de lămuriri…pot să mă auto-intitulez Shakira dacă pun melodia porivită!!

 1. Apucă-te, în sfârșit, de yoga!

Chit că încerci yoga clasic sau te atrage mai degrabă pilates, apucă-te! E greu până îți intri în ritm, dar…urmările sunt pe măsură!

 1. Fă meditații ghidate

Găsiți o mulțime de meditații ghidate pe Youtube, sunt și niște aplicații pentru telefon care vă pot ajuta cu asta, și…credeți-mă! Merită încercat! Este o super experiență pentru corp și suflet!

 1. Fă-ți curat în inbox-uri

Pe mine asta mă relaxează maxim – email, whatsapp, mesaje, galerie foto… fă curățenie și acolo, e super satisfying la final și îți vei mulțumi mai târziu! Și pe telefon, și pe laptop! Clean those babies!

 1. Fă un curs online

Mie îmi place extrem de mult să învăț chestii noi, și sigur v-ar plăcea și vouă să ieșiți mai deștepți din casă (când va fi totul ok). Așadar, aruncați o privire pe platforme online precum: alison.com, atelierul digital (google) etc. și să vedeți ce drăguț va fi când vom avea ce skill-uri noi să ne punem în practică!

 1. Sună-ți prietenii și rudele cu care nu ai mai vorbit de mult timp

ACUM este o ocazie bună să restabiliți relații mai vechi, să îi întrebați pe bunici ce mai fac, să transmiteți niște gânduri bune rudelor mai îndepărtate. Reuniți-vă cu cei care vă fac fericiți (online sau la telefon, să nu vă prind că ieșiți din case)

 1. Urmărește o serie de TED talks

Credeți-mă, este o super investiție în voi înșivă. Vă veți mulțumi apoi.

 1. Vezi un film/serial/documentar online.

Nu o să vă las o listă cu recomandări fiindcă am văzut atât de multe în ultima vreme încât nici nu mai știu să vi le enumăr. În funcție de preferințele pe care le aveți în materie de filme, puteți găsi pe internet o mulțime de recomandări. Ah, și dacă nu ați văzut încă Sex and the City (serialul și filmele), Harry Potter, Gossip Girl și documentare precum Five foot two, 100humans și Homecoming, puteți începe cu astea.

 1. SKINCARE & PAMPERING, babyyyy!!

Ăsta e momentul, fetelor! ĂSTA. E. MOMENTUL! O baie cu spumă, o mască de față, o manichiură și pedichiură (vă faceți singure, nu la salon, că nu ieșiți din casă!!!), și deja toată ziua sună mai bine!

 1. Încearcă să faci un craft DIY de pe Pinterest

E SUPER DISTRACTIV! Promit. Eu am casa plină!=)))

 1. Fă-ți de cap în materie de printables

La câte există pe internet, dacă ai o imprimantă, nu ai cum să te plictisești. Printează-ți materiale de organizare personală, a casei, a carierei etc., sau poate chiar ceva de colorat care să te super-relaxeze. Mie îmi plac mandalele, planurile pentru stabilirea unor noi țeluri și activități, dar și cele pentru facultate (pentru pregătirea proiectelor etc.). Dacă vreți astfel de materiale, lăsați-mi un mesaj pe Instagram! 😀

 1. Păi nu erau doar 25?

Ba da, dar altfel nu ați mai fi citit ce scriu aici: nu vă limitați doar la ce am scris eu, lăsați-vă imaginația să zburde și fiți creativi, adaptați activitățile la condiția și preferințele voastre, fiți indulgenți și răbdători cu voi înșivă și gândiți deschis!

M-ar bucura nespus dacă mi-ați oferi un feedback (nu neapărat acum, dar peste 2 săptămâni, când ați încercat cel puțin una dintre propunerile de aici) și aștept să-mi povestiți cum a mers!!

Până ne auzim data viitoare, stați cuminți, faceți-vă de cap la voi acasă și încuiați-vă bine de tot, ca apoi să ascundeți cheia și mai bine de tot!!

Pupici cu aromă de marțipan, ne citim next time!

Maria