10 LUCRURI PE CARE PROBABIL NU LE ȘTIȚI DESPRE MINE

În ziua de azi, afișarea permanentă pe rețelele de socializare lasă majorității oamenilor impresia că știu o mulțime de lucruri despre fiecare persoană urmărită și admirată în viața virtuală.

Ne pasă din ce în ce mai puțin să cunoaștem oamenii de lângă noi personal și ne mulțumim cu ce auzim de la amici. Nu ne mai creăm propriile păreri, gânduri și percepții despre anumite persoane, ci le luăm gata făcute, și asta e trist, întrucât ne hrănim cu preconcepții, idei nefondate sau răutăți gratuite.

ȚIE ȚI S-A ÎNTÂMPLAT? CUM AI REACȚIONA(T)?

Am trecut acum câteva luni printr-o astfel de situație, mai exact am făcut cunoștință cu o persoană, pe care o vom numi Alexandra în acest articol și a decurs astfel:

M: Saluut, eu sunt Maria, îmi pare bine!

A: Bună, te știu (și pe față îi apare o grimasă). Eu sunt Alexandra, încântată.

M: Serios? De unde? Ne-am mai întâlnit? Scuze, mi se mai întâmplă să uit persoane, mai ales dacă le revăd după mulți ani în care n-am interacționat și…

A: *îmi întrerupe explicația* Aaaa, nu, nu ne-am cunoscut. Te știe o prietenă de a mea și mi-a zis de tine, plus că te-am mai văzut pe la TV și știu o groază de chestii despre tine (râzând ironic).

M: În cazul ăsta îți spun că-mi pare rău că ai impresia că mă cunoști deja și mi-ar plăcea să ai un buton pe care să apăs și să se șteargă tot ce ,,știi” și să o luăm de la 0, să mă cunoști personal chiar TU!

A: *se uită la mine cu ochii mari* Păi…în cazul ăsta…(și îmi întinde mâna). Hai din nou: Bună, eu sunt Alexandra, îmi pare bine.

M: Eu sunt Maria și mă bucur să te cunosc.

Sper să vă pot transmite prin cuvinte puțin din starea de fericire pe care am simțit-o când Alexandra a înțeles că e o diferență între a vorbi despre o persoană din auzite și a-ți spune părerea despre un om pe care îl cunoști personal și cu care ai interacționat de cel puțin 2 ori.

Asta a fost povestioara definitorie a acestui articol și am împărtășit-o cu voi în speranța că vă va face să conștientizați niște detalii în comportamentul propriu sau al oamenilor din jurul vostru. Dacă nu am reușit…ei bine, continuați să-mi citiți articolele…mai urmează. 🙂

10 LUCRURI PE CARE PROBABIL NU LE ȘTIȚI DESPRE MINE

  • Am o MAAARE pasiune pentru citit.

Literatura utopică era preferata mea când eram mică și ea m-a făcut să-mi placă să citesc. Acum prefer cărțile de dragoste și de dezvoltare personală. Îmi pare rău doar că n-am timp să citesc mai mult. Măcar acum scriu…și voi citiți 🙂

  • Sunt născută în ziua de eclipsă totală de soare (11.08.1999).

Chiar în timpul eclipsei, scuze, mami, că ți-ai cumpărat ochelari speciali degeaba.

  • Nu-mi place să gătesc și nici nu știu. (poți inversa ordinea verbelor și tot valabil rămâne)

Cel mult fac cereale cu lapte (rece sau cald, I`m a PRO!), pâine prăjită cu ceva deasupra și am învățat de curând să fac ouă ochi (am carbonizat vreo 7 ouă cu tot cu tigaie până m-am îndurat să o sun pe mama să o întreb cum fac să se prăjească ouăle și deasupra….da). În concluzie, se poate sta nemâncat oricât (până vine mami acasă și hrănește copilu`).

  • Sunt o mică gurmandă…

Oameni buni, mănânc mult, credeți-mă. Orice e dulce, cu ciocolată sau se numește McDonald`s nu are limită la mine în stomac. Pe lângă astea, pot spune că mănânc aproape orice (excepție fac piftia, caltaboșul și puiul Sichuan…*m-a trecut un fior…bleah*) de la cunoscuta MBS (mămăligă cu brânză și smântână) cu cârnăciori sau ciorbica de burtă (din care mănânc doar zeama, carnea intră la BLEAH) la sofisticățeniile pe care le întâlnesc pe la restaurantele nebune în care mă trezesc întâmplător cu o farfurie pe care mișcă vietăți cică fierte sau foie gras cu dulceață de ceapă (sounds bleah, I know…but it`s nice).

  • NU ÎMI PLACE MATEMATICA!

Am simțit nevoia să scriu cu majuscule. Și da, sunt la mate-info. De prea mulți ani. Prea. Mulți. Ani.

  • Nu cânt din totdeauna, ci de vreo 3 ani și jumătate.

Până atunci am făcut vreo 6 ani de pian și am mai zdrăngănit la chitară vara. Nu știam că pot cânta cu vocea. Funny not funny. A fost o revelație pentru toată lumea!

  • Îmi place să învăț limbi străine. Știu 3. Și mai urmează.

Germană, engleză și franceză. Am cochetat o vreme cu turca și greaca, dar am cedat.

Am în plan să învăț spaniola și să-mi pun la punct turca. Doritori să mă învețe vreuna din astea două?

  • Cred în dragostea veșnică.

Nu dintotdeauna, nu vă panicați. Stați așa să-l cunoașteți pe acel ubi-bubu-dulci-mumu al vostru și o să vedeți de ce susțin asta… v-am avertizat!

  • Am o plăcere nevinovată pentru Harry Potter.

Am 18 ani și încă sper să-mi primesc scrisoarea de la Hogwarts…(și încă șoptesc incantații și vrăji către femeile în vârstă care se înghesuie să urce în autbobuz înainte să coboare ceilalți…)

  • Vreau un pug. Da. Atât mai vreau. Promit. Cel puțin până data viitoare.

Doamne cât iubesc cățeii ăștia, MĂ TOPESC! Și orice alți căței. Deci dacă citești asta și ai cățel, acest fapt constituie un motiv foarte puternic să-mi scrii și să mă scoți în oraș însoțit(ă) de giugiulibilul tău de animăluț!

Atât pentru astăzi…m-ar face fericită să îmi scrieți în continuare pe mail la adresa hello@mariailinca.ro și să-mi spuneți ce v-a făcut să simțiți acest articol…să fie amuzament? Inspirație? Revelație? Este important pentru mine să știu ce gândiți în această privință.

Ne citim  data viitoare.
Pupici cu aromă de marțipan.
Mask off