Choose a job you love and you will never have to work a day in your life – Confucius

Când am început să mă gândesc la viitor…?

Problema planurilor de viitor îmi dă târcoale încă din școala generală, când încă nu începusem cu adevărat să-mi cultiv pasiunea pentru muzică.
Spuneam încă de pe atunci că vreau să fiu propriul meu șef, ceea ce-mi dă de gândit acum, când muzica și industria muzicală mă absorb cu o așa putere.
Convingerea cu care îmi împărtășeam țelurile și prospecțiile mă face și acum să tresar…chiar și acum, după anii în care parcă totul a luat o întorsătură radicală în ceea ce mă privește.
Concluzia paragrafului: gândiți-vă din timp ce vă PLACE și cum vă vedeți petrecându-vă anii tinereții… și nu numai 🙂

Care sunt planurile MELE de viitor?

Știu că majoritatea sunteți convinși că la anul voi umple Instagramul cu poze din Conservator și filmulețe de la orele de muzică, însă cine mă cunoaște personal știe că nu acesta este visul meu.
Ceea ce îmi doresc dintotdeauna este să fiu antreprenor, iar considerentele sunt următoarele:
1. Sunt creativă – am idei mai…neconvenționale (ca să nu spun țicnite) și îmi place să le pun în practică;
2. Sunt ambițioasă – odată ce îmi imaginez ceva, îl pun în practică… și îl duc la bun sfârșit… sau până la bunul meu sfârșit (când mă lovește plictiseala…..ferea!);
3. Sunt hotărâtă – știu ce vreau, frățică. Și dacă VREAU… păi nu-mi sta nimic în cale! (Sunt zodia leu, ca să înțelegeți la ce mă refer 🙂 );
4. Nu-mi plac șefii – am avut câțiva și replica “Dacă nu faci…zbori! ” îmi provoacă greață. Mai degrabă m-aș auzi pe mine șoptindu-mi la ureche “Dacă termini tot ce ai de făcut, poți să mănânci trei cheeseburgeri în loc de doi” și eventual să-mi trimit o bezea în prima oglindă/fereastră întâlnită.

OK MARIA AM ÎNȚELES ZI ODATĂ CE VREI SĂ FACI CU VIAȚA TAAA…!!

Sunt vorbăreață ( sau scrisăreață?…). Aia e.

De ce să ții cont când îți stabilești planurile de viitor?

Ei bine, mereu am considerat că jobul perfect constă în îmbinarea armonioasă a pasiunii cu visul și la ce te pricepi cel mai bine. Pentru mine, cel puțin. Poate voi vreți să fiți matematicieni, eu nu vă condamn…….
Așadar, acum începe treaba:
Pasiunea mea? Muzica.
Visul meu? Să fiu antreprenor.
La ce mă pricep? Orice în afară de mate sau gătit.
Concluzia? Voi întreprinde o academie de arte/școală de muzică.
Isn’t that cool?! B-)
Ca să-mi pot îndeplini visul, facultatea pe care o voi urma este F.A.B.I.Z., fostul S.E.L.S., mai precis facultatea de administrare a afacerilor cu predare în limbi străine și, ca să fiu văzută și mai masochistă decât înainte, mă duc la predare în limba germană. Jaaaaaaa Volkswagen ja ja!!!!!

Există, însă, și un “DAR…”

Dar dacă pasiunea ta e… colecționarea de timbre? Sau pescuitul? Sau…croșetatul? Sau snowboardingul? Sau ce îți place ție și oamenii o consideră pierdere de timp?
Ei bine, ghici ce? Ție nu-ți pasăăăă!!! Cum nu-i pasă lui Kim K că are trei copii și pune poze nud, oamenii o judecă, but she doesn’t give a fluff!
Ți s-a spus de prea multe ori că “făcând ce-ți place, mori de foame” ca să mai ai motivație să îți urmezi pasiunea, nu? (Aici ar trebui să răspunzi “nu”). Nu că nu ți s-a spus, ci că nu ai rămas fără motivație!
Om frumos care citești asta, crede-mă, poți face bani din orice dacă ești BUN la ceea ce faci, o faci cu PASIUNEINSPIRI pe alții și dai tot ce ai mai bun. Nu-mi dați exemple de oameni care fac ceea ce le place și se pricep la treaba aia și care mor de foame, că ăia doar presupun că “le place”. Oamenii ăia de se plâng că nu reușesc ceea ce-și propun și nu fac bani nici cât să trăiască,  sunt cei care-și beau cafeaua și-și fumează țigara, dând like-uri pe Facebook, în timp ce alții își dezvoltă noi abilități (cu efort și sacrificiu) și ies în evidență prin modul în care se dedică atunci când își doresc ceva cu adevărat. Asta, cel puțin, e ceea ce cred eu. Poate gândim diferit. Putem rămâne prieteni 🙂
Atât am avut să-ți spun de data asta. Te invit să-mi scrii părerea ta fie pe platformele de socializare (Facebook : Maria IlincaInstagram : @mariailinca.roE-mail : hello@mariailinca.ro) sau să mă scoți la un Irish Coffee la dozatorul din Caragiale și să-mi spui opinia ta.
Ne citim data viitoare.
Pupici cu aromă de marțipan!