Tu ce alegi?

Vei fi sau nu uimit, dar… NU TREBUIE SĂ ALEGI!

Dacă ești ca mine și crezi în UNIVERS și în puterea energiilor sale (sau în Dumnezeu/Câmp Cuantic) și ai încredere în tine și în forțele proprii, nu va fi greu să îți ordonezi viața în așa fel încât să poți face ceea ce-ți place concomitent cu ceea ce e nevoie să faci (sau nu :D).

Cum să le îmbini?

Nu e greu. Sau poate m-am obișnuit eu…

Faza este că eu am (dintotdeauna parcă) un program aglomerat. Dar ÎMI PLACE atât de mult încât n-aș renunța la nimic din el ca să petrec acele ore/zile altfel, altundeva, cu altcineva. Cheia este ORDINEA. Dacă ești o persoană ordonată, nu vei avea probleme. Dacă nu ești, ei bine… vei deveni :)!

1 . SCRIE. Scrie pe foaie de hârtie. sau pe un șervețel, sau pe ce ai tu la îndemână, pasiunile pe care le ai. Îți va ajuta creierul să conștientizeze ce îți place să faci. Apoi scrie ce drum/pași crezi că ai de parcurs în vederea obținerii acelui scop. Dacă reușești să devii conștient de ceea ce ai de făcut pentru a-ți împlini dorințele, crede-mă, ai parcurs deja jumătate din drum. Good job so far!

2 . PROIECTEAZĂ. Sună pompos, da, dar nu e. Știi visele (nu visurile) în care faci ceea ce-ți place cel mai mult (și te vezi pe scene imense cu sute de mii de oameni veniți să te vadă pe tine)? Ah, înseamnă că nu sunt singura ;). Dacă în vise poți face asta, o poți transpune și în visuri. Fă în așa fel încât în momentele de trezie să te imaginezi acolo. Să îți imaginezi momente, emoții, trăiri, situații, persoane, interacțiuni. Vei fi cu un pas înaintea celorlalți când va avea loc acel moment cu adevărat, că vei ști cum să reacționezi 😉 hehe.

3 . INVESTEȘTE. Prietene, oricât ți-ai dori tu să fii pictor, dar nu vrei să dai banii pe niște pensule bune, ci alegi să pictezi cu d-alea făcute din fosta periuță de dinți, o să-ți fie greu (nu zic că e imposibil…poate inventezi și o modă nouă).

Să nu o dăm în ipocrizia lucrurilor scumpe și calitate…nema. Vorbesc despre instrumentele necesare dezvoltării și accesibile publicului larg. Faptul că investești în pasiunea ta este o investiție în propria persoană. Se va amortiza. Tu fă-o.

4 . MUNCEȘTE. Honey, poți să-ți dorești până nu mai poți și să cheltui toți banii din lume…dacă nu muncești și nu “furi startul”, îți va fi foarte greu. Da, așa, contraziceți-mă și spuneți-mi de “cântărețele” alea de n-au niciun strop de voce și banii le-au adus în topuri. Da, așa e. Dar ghinionul lor e că vor avea la un moment dat un concert live. La care vor fi oameni. Le vor auzi. Și nu vor scăpa 🙂 Noi să fim sănătoși și corecți. Și să readucem calitatea în societatea în care trăim.

5 . Totuși… om drag, nu uita de TINE. Nu uita de sufletul tău și de faptul că ești om și ai un corp care obosește, o nevoie de somn și de repaus. Eu am întrecut de multe ori limita în privința asta. Eram atât de entuziasmată de toate proiectele pe care le aveam încât uitam de mine și de nevoile mele. Și clacam. Mă îmbolnăveam, plângeam, eram irascibilă și câteodată leșinam. De stres, de oboseală, de emoții, din lipsă de odihnă, din dorința de a ține pasul. Eram un exemplu de “așa nu”. Acum, totul este în ordine și am învățat să le îmbin (după prea mult timp…). Dar și tu poți.

NU EXISTĂ CEVA CE EU POT ȘI TU NU POȚI.

Da, din punct de vedere al carierei și vocației fiecăruia, aici intervine și talentul. Dar din punct de vedere sufletește și al potențialului, suntem toți o apă și-un pământ. Și totuși unici. 😉

Dacă eu pot să îmbin familia, relația, școala, pregătirile, concertele, repetițiile, probele de sunet și prietenii într-un mod…armonios(sau așa consider eu), poți și tu. Începe să-ți dorești și să muncești, să faci compromisuri, și vei ajunge acolo. La armonie, nu la mine. Trebuie doar să vrei. 

Atât am avut să-ți spun de data asta. Te invit să-mi scrii părerea ta fie pe platformele de socializare (Facebook : Maria IlincaInstagram : @mariailinca.roE-mail : hello@mariailinca.ro) sau să mă scoți la un Irish Coffee la dozatorul din Caragiale și să-mi spui opinia ta.

Ne citim data viitoare.
Pupici cu aromă de marțipan!